Sanctiuni pentru neasigurarea locuintei

Sanctiuni pentru neasigurarea locuintei

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale aduce la cunoştinţa persoanelor fizice şi juridice că sunt obligate să îşi asigure locuinţele împotriva dezastrelor naturale, în conformitate cu prevederile art.3 din Legea 260/2008, toate construcţiile cu destinaţia locuinţă, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi înregistrate în evidenţele organelor fiscal.
Nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor, constituie contravenţie, şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) reprezintă dovada care atestă încheierea contractului de asigurare a locuinţei şi a existenţei asigurării obligatorii în cazul controalelor efectuate de organele abilitate. PAD reprezintă o poliţă separată faţă de poliţa facultativă. Prin abrogarea art.3, al.9 din Legea 260/2008, actualizată şi modificată la 17 iulie 2013, atât persoanele fizice cât şi cele juridice intră sub incidenţa prezentei legi. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de către persoanele împuternicite în acest scop de aceştia. În acest sens, PAID-ul (Pool de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale) va transmite lunar primarilor lista proprietarilor care nu au încheiat contracte de asigurare obligatorie a locuinţelor.
În vederea îndeplinirii obligaţiilor , în aplicarea prevederilor Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu reaminteşte proprietarilor de imobile că neîncheierea poliţelor de asigurare obligatorii reprezintă încălcarea prevederilor legale, atragerea răspunderii contravenţionale şi aplicarea, în consecinţă, a sancţiunilor.

Ultima modificare: 05.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea da startul celei de-a doua etape de dezinsectie la sol

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.